Manifest

Adhereix-te de forma individual o com a entitat al nostre manifest i ens ajudaràs a que el model d’intervenció educativa dins de les presons catalanes canviï.

Per fer-ho només cal que omplis el formulari que trobaràs aquí.

EL MANIFEST

Grup 33 és una plataforma social integrada per moltes persones de diferents sectors de la societat civil catalana sensibilitzades amb el món penitenciari, i que volem que les nostres presons rehabilitin a les persones.

Volem donar suport i beneficiar a totes les persones relacionades amb el món de les presons a Catalunya: a) als que compleixen condemna, b) als que treballen a la presó, c) a les víctimes dels que estan a la presó, d) a tots els familiars i amics d’aquests col·lectius.

Constatem que les nostres presons catalanes disposen de bons professionals, de programes innovadors i que s’estan millorant les infraestructures. Malgrat això, hem avançat molt poc en la disminució del consum de drogues i de violència i els índexs de reincidència segueixen sent molt elevats. És per això que constatem una pèrdua de confiança per part de la societat en la utilitat dels centres penitenciaris.

Demanem avançar cap a models alternatius que s’estan provant amb èxit, i desenvolupar-los a les nostres presons. Aquests models es basen en la creació d´espais lliures de droga i violència, generar nous hàbits de conducta i treball i establir una convivència que resulti terapèutica per a l’intern, amb l’acompanyament i la implicació del funcionari. Aquest nou enfocament produeix en l’intern la presa de consciència necessària i l´ajuda a preparar-se personal i laboralment per aconseguir l’objectiu final de la seva futura reinserció a la societat.

Pretenem impulsar a l’Administració, per tal que aposti per posar tots els mitjans necessaris per garantir, que els interns que estiguin disposats, puguin realitzar un procés personal que els ajudi a reinserir-se a la societat en les millors condicions possibles. És un deure constitucional, una obligació humana i moral, i la seva consecució ens porta a una societat més segura, més justa i en pau.

Considerem que la presó forma part de la societat, i que la implicació de la societat civil és necessària, però només serà possible si l’Administració demostra que les seves polítiques penitenciàries són eficaces i que “les penes privatives de llibertat estaran orientades cap a la reeducació i la reinserció social” tal com es reflecteix en l’article 25 de la Constitució.

UNA ALTRA PRESÓ ÉS POSSIBLE, si ens unim tots els ciutadans i fem sentir la nostra veu per aconseguir la voluntat política necessària per tal que aquesta proposta es faci realitat. Amb aquest objectiu, us animem a adherir-vos a la nostra plataforma de ciutadans compromesos amb el món de les presons, en la qual tots som molt necessaris per aconseguir centres penitenciaris a Catalunya que rehabilitin de veritat a les persones i en conseqüència, ajudin a reduir la delinqüència.

Pots descarregar la versió en pdf aquí.