Newsletter – Gener 2018

Nou any, nova web, nova etapa

Des del Grup 33 esperem que hàgiu tingut una bona entrada d’any. Nosaltres comencem amb força després d’un any molt intens i profitós i ho volem compartir amb tots vosaltres.

Nova web

Estem renovant la nostra imatge i posant-nos al dia. És per això que estrenem nova web! Ja ens heu visitat? Ho podeu fer aquí. Hem afegit un apartat d’agenda per poder compartir esdeveniments interessants, tan nostres com d’altres entitats.  A partir d’ara podreu estar al corrent de les activitats a Catalunya relacionades amb l’execució penal. En coneixeu? N’organitzeu? Feu-nos arribar les vostres propostes a info@grup33.org i us donarem un cop de mà amb la difusió.

Renovem representació a la Taula de Participació Social

Ens plau informar-vos que el passat 13 de desembre vam tenir lloc el plenari d’entitats de la Taula de Participació Social, es van fer les eleccions de renovació dels representants de les entitats a la TPS de primer nivell i vam tornar a ser escollida com a entitat representant de voluntariat. Com ja sabeu, la TPS és un espai de treball en col·laboració amb les entitats socials i el Departament de Justícia en què enguany s’ha treballat molt intensament per avançar cap a un model d’execució penal més eficient i eficaç.

Volem agrair la feina duta a terme per la Fundació Marianao durant aquest període que han estat  representant a les entitats a la TPS. També volem agrair la confiança que heu demostrat tenir en l’equip del Grup33 per seguir representant-vos durant aquests pròxims tres anys. Moltes gràcies!!

La TPS per tant queda configurada per IRES, Suara Cooperativa, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, INTRESS, Associació Egueiro i FAGIC, com a entitats col·laboradores i  la Fundació ARED, Alperroverde i el Grup 33 com a entitats de voluntariat.

I què hem fet durant el 2017?

 1. Hem reobert quasi totes les taules de segon nivell de centres penitenciaris.
 2. Tenim un  manual de suport a la gestió de TPS de taules de segon nivell.
 3. Ja tenim més de 20 entitats disposades a participar en una TPS de Justícia Juvenil.
 4. Hem fet un pla pilot d’acompanyament a 25 interns que han sortit de presó des de segon grau, i a partir de l’acompanyament tenim una proposta d’accions que millori el suport a la sortida de presó d’aquest col·lectiu.
 5. Hem fet contribucions al Pla estratègic d’execució penal.
 6. Hem donat a conèixer i hem facilitat el desenvolupament del comitè d’ètica d’execució penal.
 7. El Model de Participació i Convivència (MPiC) ja té projecte marc i s’està implantant 4 centres penitenciaris.

Què farem el 2018?

Seguirem treballant en grans projectes estratègics a través de comissions obertes a la participació de totes les entitats, com són:
 1. L’impuls, consolidació i rèplica del Model de Participació i convivència.
 2. Les taules de segon nivell de centres penitenciaris. Si encara no en formeu part, us animem a participar activament de les TPS dels CP on col·laboreu.
 3. El pla de suport a la sortida de presó.
 4. La millora de la formació del voluntariat de centres penitenciaris.
 5. L’impuls de la TPS de Justícia Juvenil.

Xerrades i formacions

Seguim programant i donant xerrades a Universitats i d’altres espais, per sumar cada cop més persones a la nostra causa. Volem agrair a tots els centres universitaris i organitzacions que compten amb nosaltres com a formadors en un model de presons innovador.

El manifest

Sou més de 9.000 persones i 26 entitats que us heu adherit al nostre  manifest. Encara no l’heu firmat? Coneixeu persones i/o organitzacions que voldrien signar? En aquest enllaç us  hi podreu  adherir. No oblideu compartir-lo!

Volem acomiadar-nos donant-vos les gràcies de nou pel vostre incondicional suport a la cursa de fons que suposa millorar l’execució penal  a Catalunya.

Seguirem treballant i informant-vos, perquè una altra presó és possible!

L’equip del Grup33.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *