[:ca]Newsletter – Gener 2018[:es]Newsletter – Enero 2018[:]

[:ca]

Nou any, nova web, nova etapa

Des del Grup 33 esperem que hàgiu tingut una bona entrada d’any. Nosaltres comencem amb força després d’un any molt intens i profitós i ho volem compartir amb tots vosaltres.

Nova web

Estem renovant la nostra imatge i posant-nos al dia. És per això que estrenem nova web! Ja ens heu visitat? Ho podeu fer aquí. Hem afegit un apartat d’agenda per poder compartir esdeveniments interessants, tan nostres com d’altres entitats.  A partir d’ara podreu estar al corrent de les activitats a Catalunya relacionades amb l’execució penal. En coneixeu? N’organitzeu? Feu-nos arribar les vostres propostes a info@grup33.org i us donarem un cop de mà amb la difusió.

Renovem representació a la Taula de Participació Social

Ens plau informar-vos que el passat 13 de desembre vam tenir lloc el plenari d’entitats de la Taula de Participació Social, es van fer les eleccions de renovació dels representants de les entitats a la TPS de primer nivell i vam tornar a ser escollida com a entitat representant de voluntariat. Com ja sabeu, la TPS és un espai de treball en col·laboració amb les entitats socials i el Departament de Justícia en què enguany s’ha treballat molt intensament per avançar cap a un model d’execució penal més eficient i eficaç.

Volem agrair la feina duta a terme per la Fundació Marianao durant aquest període que han estat  representant a les entitats a la TPS. També volem agrair la confiança que heu demostrat tenir en l’equip del Grup33 per seguir representant-vos durant aquests pròxims tres anys. Moltes gràcies!!

La TPS per tant queda configurada per IRES, Suara Cooperativa, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, INTRESS, Associació Egueiro i FAGIC, com a entitats col·laboradores i  la Fundació ARED, Alperroverde i el Grup 33 com a entitats de voluntariat.

I què hem fet durant el 2017?

 1. Hem reobert quasi totes les taules de segon nivell de centres penitenciaris.
 2. Tenim un  manual de suport a la gestió de TPS de taules de segon nivell.
 3. Ja tenim més de 20 entitats disposades a participar en una TPS de Justícia Juvenil.
 4. Hem fet un pla pilot d’acompanyament a 25 interns que han sortit de presó des de segon grau, i a partir de l’acompanyament tenim una proposta d’accions que millori el suport a la sortida de presó d’aquest col·lectiu.
 5. Hem fet contribucions al Pla estratègic d’execució penal.
 6. Hem donat a conèixer i hem facilitat el desenvolupament del comitè d’ètica d’execució penal.
 7. El Model de Participació i Convivència (MPiC) ja té projecte marc i s’està implantant 4 centres penitenciaris.

Què farem el 2018?

Seguirem treballant en grans projectes estratègics a través de comissions obertes a la participació de totes les entitats, com són:
 1. L’impuls, consolidació i rèplica del Model de Participació i convivència.
 2. Les taules de segon nivell de centres penitenciaris. Si encara no en formeu part, us animem a participar activament de les TPS dels CP on col·laboreu.
 3. El pla de suport a la sortida de presó.
 4. La millora de la formació del voluntariat de centres penitenciaris.
 5. L’impuls de la TPS de Justícia Juvenil.

Xerrades i formacions

Seguim programant i donant xerrades a Universitats i d’altres espais, per sumar cada cop més persones a la nostra causa. Volem agrair a tots els centres universitaris i organitzacions que compten amb nosaltres com a formadors en un model de presons innovador.

El manifest

Sou més de 9.000 persones i 26 entitats que us heu adherit al nostre  manifest. Encara no l’heu firmat? Coneixeu persones i/o organitzacions que voldrien signar? En aquest enllaç us  hi podreu  adherir. No oblideu compartir-lo!

Volem acomiadar-nos donant-vos les gràcies de nou pel vostre incondicional suport a la cursa de fons que suposa millorar l’execució penal  a Catalunya.

Seguirem treballant i informant-vos, perquè una altra presó és possible!

L’equip del Grup33.

[:es]

Nuevo año, nueva web, nueva etapa

Des de el Grup 33 esperamos que hayáis tenido un buen inicio de año. Nosotros empezamos con fuerza después de un año muy intenso y provechoso y lo queremos compartir con todos vosotros.

Nueva web

Estamos renovando nuestra imagen y poniéndonos al día. ¡Es por ello que estrenamos nueva web! ¿Ya nos has visitado? Lo podéis hacer aquí. Hemos añadido un apartado de agenda para poder compartir eventos interesantes, tanto nuestros como de otras entidades. A partir de ahora podréis estar al corriente de las actividades en Cataluña relacionadas con la ejecución penal. ¿Conocéis alguna? ¿Organizáis alguna? Envíanos tus propuestas a info@grup33.org y os echaremos una mano con la difusión.

Renovamos representación en la Taula de Participació Social

Nos complace informaros que el pasado 13 de diciembre tuvo lugar el plenario de entidades de la Taula de Participació Social, se hicieron las elecciones de renovación de los representantes de las entidades a la TPS de primer nivel y volvimos a ser elegidos como entidad representante de voluntariado. Como ya sabéis, la TPS es un espacio de trabajo en colaboración con las entidades sociales y el Departamento de Justicia en el que este año se ha trabajado muy intensamente para avanzar hacia un modelo de ejecución penal más eficiente y eficaz.

Queremos agradecer el trabajo llevado a cabo por la Fundación Marianao durante este periodo que han estado representando a las entidades en la TPS. También queremos agradecer la confianza que habéis demostrado tener en el equipo del Grup33 para seguir representándoos durante estos próximos tres años. ¡¡Muchas gracias!!

La TPS por tanto queda configurada por IRES, Suara Cooperativa, Parc Sanitari Sant Joan de Déu, INTRESS, Associació Egueiro y FAGIC, como entidades colaboradoras, y Fundació ARED, Alperroverde y Grup 33 como entidades de voluntariado.

¿Y qué hemos hecho durante el 2017?

 1. Hemos reabierto casi todas las mesas de segundo nivel de centros penitenciarios.
 2. Tenemos un manual de apoyo a la gestión de TPS de tablas de segundo nivel.
 3. Ya tenemos más de 20 entidades dispuestas a participar en una TPS de Justicia Juvenil.
 4. Hemos hecho un plan piloto de acompañamiento a 25 internos que han salido de prisión desde segundo grado, y a partir del acompañamiento tenemos una propuesta de acciones que mejore el apoyo a la salida de prisión de este colectivo.
 5. Hemos hecho contribuciones al Plan estratégico de ejecución penal.
 6. Hemos dado a conocer y hemos facilitado el desarrollo del comité de ética de ejecución penal.
 7. El Modelo de Participación y Convivencia (MPiC) ya tiene proyecto marco y está implantando 4 centros penitenciarios.

¿Qué haremos en 2018?

Seguiremos trabajando en grandes proyectos estratégicos a través de comisiones abiertas a la participación de todas las entidades, como son:

 1. El impulso, consolidación y réplica del Modelo de Participación y convivencia.
 2. Las tablas de segundo nivel de centros penitenciarios. Si aún no formáis parte, os animamos a participar activamente de las TPS de los CP donde colaboréis.
 3. El plan de apoyo a la salida de prisión.
 4. La mejora de la formación del voluntariado de centros penitenciarios.
 5. El impulso de la TPS de Justicia Juvenil.

Charlas y formaciones

Seguimos programando y dando charlas en Universidades y otros espacios, para sumar cada vez más personas a nuestra causa. Queremos agradecer a todos los centros universitarios y organizaciones que cuentan con nosotros como formadores en un modelo de prisiones innovador.

El manifiesto

Sois más de 9.000 personas y 26 entidades que os habéis adherido a nuestro manifiesto. ¿Todavía no lo habéis firmado? ¿Conocéis personas y / o organizaciones que querrían firmar? En este enlace podréis hacerlo. ¡No olvidéis compartirlo!

Queremos despedirnos dando las gracias de nuevo por vuestro incondicional apoyo a la carrera de fondo que supone mejorar la ejecución penal en Cataluña.

Seguiremos trabajando y informando porque otra prisión es posible!

[:]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *